Notícies

Noemí Llauradó demostra la seva major preparació i coneixement de la ciutat en el primer debat de caps de llista de les eleccions municipals de Reus

La candidata republicana ha defensat el projecte de transformació de la zona sud perquè és una inversió que permetrà generar una nova centralitat. És, a més, la zona de creixement natural de la ciutat, ja que es vincularà a la reforma de l’estació d’autobusos i la nova estació de Bellissens. Per a Llauradó, ‘fa dècades que no es fa una inversió tan important en aquesta part de la ciutat’.

Noemí Llauradó demostra la seva major preparació i coneixement de la ciutat en el primer debat de caps de llista de les eleccions municipals de Reus
Noemí Llauradó demostra la seva major preparació i coneixement de la ciutat en el primer debat de caps de llista de les eleccions municipals de Reus

Noemí Llauradó ha demostrat la seva preparació i coneixement de Reus en el debat que ha tingut lloc aquest vespre a la Sala Santa Llúcia davant d’unes 200 persones. 

Al llarg del debat, la candidata republicana, també ha lluït obra de govern, projectes de futur i contactes polítics per desencallar projectes de ciutat com el desdoblament del CAP Sant Pere al barri del Carme o el dispensari del barri Gaudí. D’altra banda, també ha recordat tota la feina que ha fet Esquerra al govern tot i la pandèmia de Covid. ‘Aquest mandat ha estat marcat per la crisi sanitària, econòmica i social de la COVID a la qual vam fer front amb un Pla de reactivació econòmica i social, pioner a Catalunya “Reactivem Reus”, un pla que vaig liderar com a vicealcaldessa i en què es van prendre mesures com els bons Reus, Reus Espais Vius i altres propostes per ser al costat del comerç i els petits empresaris com l’exempció de taxes’.

Llauradó, que ha recordat que ERC és la primera força municipalista de Catalunya, ha destacat, en el bloc econòmic, la bona salut financera de l’Ajuntament de Reus. ‘L’Ajuntament ha rebaixat el deute en 70 milions d’euros i ha fet inversions per valor de 83 milions d’euros. Aquesta bona salut financera permet que l’Ajuntament sigui un dels motors econòmics de la ciutat. Per exemple, recuperant i transformant el Vapor Vell per instal·lar-hi un centre empresarial que ha de ser centre neuràlgic de la formació professional, l’atenció a les empreses i l’emprenedoria o invertint més de 2 milions d’euros en sòl industrial per atraure noves empreses a Reus. En aquest sentit, per nosaltres, el sector industrial és molt important, millorarem les condicions dels polígons amb 600.000 euros del Pla Director de Polígons i activarem les accions del Pacte Nacional per a la Indústria del govern català’. En aquest sentit, Llauradó ha recordat també l’escolta activa que s’ha fet durant tot el mandat amb les més de 700 reunions que s’han fet amb empreses del municipi.

En el mateix bloc, Llauradó ha defensat la necessitat d’impulsar el projecte de transformació urbana de la zona sud que és la zona de creixement natural de la ciutat. ‘Aquest és un projecte transformador de la zona sud que crearà una nova centralitat, sumada a la reforma de l’estació d’autobusos i la nova estació de Bellissens. Fa dècades que no es fa una inversió tan important en aquesta part de la ciutat. Un projecte que, a més, permetrà que la ciutat avanci de manera conjunta, més cohesionada. Una gran inversió que suposarà també la millora de carrers, creació d’equipaments culturals i juvenils i l’impuls d’un nou mercat del segle XXI a l’avinguda del Carrilet. D’aquesta manera, donem resposta a la principal reclamació dels veïns i veïnes de la zona’.

En el bloc de territori, Llauradó ha defensat la seva visió de fer una ciutat més cohesionada i d’impulsar accions transformadores al nord, sud, est i oest de la ciutat. ‘El nostre model de ciutat consisteix en generar noves centralitats amb carrers pacificats que afavoriran l’activitat i la dinamització social i econòmica, com ja hem començat a fer a la zona del Carrilet, al barri del carme, Horts de Miró i al carrer Ample i el Condesito. En definitiva, tenim una ciutat compacta, complexa i cohesionada que avança d’una manera conjunta, que no té un centre i una perifèria, un Reus sencer. Ara hem de fer un pas més i que sigui més vivible i, alhora, resilient per poder afrontar el canvi climàtic’.

A la part final del debat, Llauradó ha celebrat que tots els partits presents al debat s’hagin sumat al model transformador d’Esquerra en l’àmbit cultural. Un model que aposta per vincular cultura i educació i que s’ha demostrat amb programes com el Passaport Cultural o el Vincles. En aquest sentit, Llauradó ha anunciat una nova proposta que cerca reforçar l’arribada a nous públics i democratitzar l’accés a la cultura de la gent jove. ‘Impulsarem un bo cultural de 50 euros per assistir a espectacles i activitats que tinguin lloc a Reus per als reusencs i reusenques que compleixin 18 anys. Una manera més de reforçar aquesta aposta estratègica per arribar a nous públics i democratitzar la cultura’.