Qui soc?

Noemí Llauradó Sans, candidata a l'alcaldia de Reus
Noemí Llauradó Sans, candidata a l'alcaldia de Reus

Trajectòria vital

És nascuda a Reus, el 4 de juny de 1978, on viu amb la seva família. És mare de dues filles.

Formació i activitat professional

Llicenciada en Dret per la Universitat Rovira i Virgili. Màster en Advocacia per la Universitat Oberta de Catalunya. Especialista universitària en Tècniques d’Administració i Gestió de Personal per la Universitat Oberta de Catalunya. Advocada no exercent de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Reus. Funcionària del Cos de Tècnics Superiors de l’Administració de la Generalitat de Catalunya. Cap de la secció de secretaria dels Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies des del 2007, actualment en situació de serveis especials.

Trajectòria cívica, política i institucional

Sòcia del Centre de Lectura de Reus, del Club Reus Deportiu i de la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus. Membre de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Milita a Esquerra Republicana des del 2003, on ha ocupat diferents secretaries de l’executiva local i actualment n’és membre en tant que portaveu del grup municipal. 

El 2015 es presenta a les eleccions municipals com a candidata a l’alcaldia, surt elegida regidora i és la portaveu del grup municipal d'ERC-MES-MDC-Avancem. El març de 2016 quan Esquerra Republicana decideix entrar a govern, esdevé la segona tinent d’alcalde, regidora de Salut i presidenta dels consells d'administració de diverses societats municipals de Reus del Grup Salut. També, ha estat portaveu del grup comarcal d'ERC al Consell Comarcal del Baix Camp.

El 2017 es presenta a les eleccions al Parlament de Catalunya com a número dos de la llista d’Esquerra Republicana a la circumscripció electoral de Tarragona i és elegida diputada de la XII legislatura.

El 2019 Llauradó és nomenada candidata a l'alcaldia de Reus per Esquerra Republicana de Catalunya i, per primera vegada a la història, encapçala una llista que aconsegueix triplicar els resultats de les passades eleccions amb 6 regidors al consistori. 

Actualment, és vicealcaldessa de Reus i presidenta de la Diputació de Tarragona.