Notícies

Noemí Llauradó proposa instal·lar la ‘Casa de la Salut’, un espai obert a totes les entitats de l’àmbit de la salut, a l’antic hospital de Reus

Llauradó explica que la proposta planteja crear un espai comú per afavorir les sinergies entre les entitats i associacions d’aquest àmbit i facilitar-los l’accés a unes instal·lacions per dur a terme les seves activitats.

Noemí Llauradó proposa instal·lar la ‘Casa de la Salut’, un espai obert a totes les entitats de l’àmbit de la salut, a l’antic hospital de Reus
Noemí Llauradó proposa instal·lar la ‘Casa de la Salut’, un espai obert a totes les entitats de l’àmbit de la salut, a l’antic hospital de Reus

Noemí Llauradó, cap de llista d’ERC a Reus a les eleccions municipals, ha presentat aquest matí la proposta de la seva candidatura en l’àmbit de la Salut. En aquest cas, ho ha fet acompanyada de Quim Piqué, farmacèutic i número 10 de la candidatura.

La candidata republicana ha explicat que hi ha un degoteig constant d’entitats i associacions de la salut que es constitueixen de nou o que volen implantar una delegació a Reus que ens demanen un espai per poder dur a terme la seva activitat. A totes les que ens demanen suport els hi estem buscant espais pels Centres Cívics, però no sempre els podem satisfer les seves demandes horàries i d’ocupació d’espais.

Llauradó ha proposat crear una ‘Casa de la Salut’ i ubicar-la a l’antic hospital Sant Joan de Reus. En aquest sentit, la candidata republicana ha detallat els objectius d’aquest equipament. “Aquest espai permetria allotjar les associacions i les entitats que hi estiguessin interessades i que centren la seva activitat en l’àmbit de la salut. D’aquesta manera, les entitats disposarien d’un espai permanent i accessible per dur a terme les seves activitats. Estaria composat d’un espai administratiu compartit, sales de reunions i una sala d’actes”.
La idea és que l’equipament estigui gestionat per les pròpies entitats. D’aquesta manera disposaran d’una flexibilitat horària que actualment no es pot oferir. D’altra banda, l’existència d’aquest equipament donarà una visibilitat a la tasca d’aquestes entitats i, alhora, esdevindrà un lloc de referència per a la ciutadania que necessiti accedir als serveis d’alguna d’aquestes entitats o obtenir algun tipus d’informació.   

El fet de trobar un espai comú per a les entitats vinculades amb la salut, donaria la possibilitat de poder dinamitzar activitats d’acció comunitària, crear sinergies entre elles i plantejar-se accions en comú, en aquells àmbits en que tenen una mateixa necessitat com pot ser la visibilització, desestigmatització o la detecció precoç. “La Casa de la Salut esdevindrà un espai d’intercanvi i aprenentatge de les associacions vinculades a la salut que ens permetrà avançar cap a una ciutat més saludable i compromesa amb tots els seus ciutadans i ciutadanes”, ha dit Llauradó.  
També ha pres part en la roda de premsa a la presentació de la proposta Quim Piqué, número 10 de la llista electoral d’ERC a Reus. ‘El seu emplaçament a l'antic Hospital és el més òptim pel fet de trobar-se en un lloc cèntric de la ciutat i en una àrea on hi ha diferents equipaments vinculats amb l’atenció sanitària, com pot ser el Centre MQ o a la formació, com pot ser la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV o els cicles formatius en l’àmbit sanitari de l’IES Baix Camp’, ha finalitzat Piqué.