Notícies

Noemí Llauradó proposa ‘Reus: zero zones fosques’, un pla per millorar la seguretat i la qualitat lumínica de Reus

La candidata republicana ha presentat aquesta proposta després de reunir-se amb els representants d’una 30 d’associacions de veïns de Reus per conèixer de primera mà les seves inquietuds i necessitats en matèria de seguretat ciutadana.

Presentació del pla "A Reus, zero zones fosques"
Presentació del pla "A Reus, zero zones fosques"

Noemí Llauradó, cap de llista d’Esquerra Republicana per Catalunya a Reus, es va reunir, a principis de mes, al Centre Cívic Mestral amb una trentena d’Associacions de Veïns. L'objectiu de la trobada era poder conèixer les inquietuds dels veïns i veïnes de Reus en matèria de seguretat ciutadana, saber quines eren les seves percepcions i demandes. I, al mateix temps, traslladar el compromís de treballar per un Reus sencer, que tingui en compte a tothom .

Fruit de la trobada, Noemí Llauradó, ha manifestat: "el proper mandat hem de poder avançar d'una manera clara i decisiva en matèria de seguretat". La seguretat entesa com la garantia de la integritat i el respecte a les persones, a la seva llibertat, a la propietat, a la diferència social, al pensament i que siguin respectats els drets en l'ús de l’espai públic.

Dins el paquet de mesures ha presentat aquesta setmana la primera. En aquest sentit, Llauradó ha plantejat la necessitat de millora de la il·luminació en diferents punts de la ciutat per evitar els actes d’incivisme i optimitzar la sensació de seguretat de les persones. En aquest àmbit també ‘es treballarà per millorar la poda dels arbres per tal d’optimitzar l’eficàcia dels fanals que en ocasions estan tapats per les branques i s’incrementarà l’ús de les bombetes led, més potents i que consumeixen menys recursos, a través d’un pla específic per desplegar el seu ús a tota la ciutat’.

‘Amb la iniciativa «Reus: zero zones fosques» volem assolir precisament això, que Reus sigui una ciutat més ben il·luminada ja que, més enllà de ser una de les principals reclamacions veïnals, és una iniciativa que millorarà la seguretat de les veïnes i veïns de Reus per disposar d’un entorn més visible’, ha explicat Llauradó. 

Llauradó ha explicat que, en primer lloc, es vol treballar amb les associacions de veïns i les entitats per identificar les zones més ombrívoles de la ciutat. ‘La nostra proposta planteja dur a terme marxes exploratòries amb el veïnat i les entitats a diferents punts de la ciutat per identificar aquestes zones fosques. El pas següent serà configurar, amb aquestes dades, el pla ‘Reus: zero zones fosques’ que s’incorporarà al Pla Director d’Inversions de la Via Pública del 2023 al 2026’.

En aquest sentit, la candidata republicana ha indicat: ‘el proper mandat s’impulsarà aquest pla de millora lumínica de Reus amb l’objectiu que tothom pugui caminar tranquil·lament pel carrer, veure i ser vist. Hem de poder caminar i passejar amb total llibertat i seguretat per la via pública. És una acció important que permetrà incrementar la percepció de seguretat a tota la ciutat’. 

Llauradó ha recordat que durant l’actual mandat ja s’ha fet alguna acció d’aquest tipus però que cal ‘anar més enllà’. ‘La millora en la il·luminació, la visibilitat i l’accés al pont del barri Gaudí és un bon exemple d’aquest tipus d’iniciativa que cal estendre a molts altres punts de la ciutat. En aquest sentit, aquest mandat s’ha fet el Pla d’Acció d’Urbanisme Feminista que contempla millores en altres àmbits de la via pública. Una ciutat més ben il·luminada és una ciutat més segura per a les dones, és una ciutat més segura per a tothom’.