Notícies

Noemí Llauradó: ‘Des d’ERC Reus hem posat les bases per a la transformació del futur de la ciutat’

Noemí Llauradó, acompanyada dels regidors del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Reus, ha fet balanç de l’experiència dels republicans en aquest mandat i ha posat èmfasi en les polítiques transformadores que s’han impulsat a Reus.

Noemí Llauradó: ‘Des d’ERC Reus hem posat les bases per a la transformació del futur de la ciutat’
Noemí Llauradó: ‘Des d’ERC Reus hem posat les bases per a la transformació del futur de la ciutat’

Noemí Llauradó, cap de llista d’ERC a les properes eleccions municipals, ha fet balanç del mandat des d’una òptica republicana. En aquest sentit, Llauradó ha destacat les ‘polítiques transformadores’ que s’han impulsat, especialment, des d’ Esquerra Republicana.
En aquest sentit, Llauradó ha manifestat: ‘El mandat a Reus ha estat marcat per l’ADN d’Esquerra, la ciutat del futur porta el segell d’Esquerra Republicana de Catalunya. En aquest mandat, hem posat les bases de la transformació de Reus, perquè la nostra ciutat ara té un full de ruta clar per al proper mandat però també per als propers anys’.

Llauradó ha detallat, tot seguit, els àmbits vinculats a regidories republicanes en què s’han impulsat polítiques transformadores. Per començar ha posat èmfasi en la nova manera de governar que s’ha sustentat en tres elements essencials: la planificació, la participació i el diàleg i l’escolta activa. ‘Hem governat des de la planificació, hem governat fomentant la participació ciutadana, hem governat des del diàleg i l’escolta activa. Tots 3 elements són indestriables en la nostra manera de fer. Una manera de fer que també cerca el consens amb la resta de grups polítics i aposta per l’estabilitat’. Un dels punts que ha centrat més l’atenció ha estat la transformació urbana i verda que s’està impulsant a Reus. ‘Quan parlem de transformar la ciutat i fer-la més verda i més vivible, parlem d’una urbs més caminable, més saludable, més segura, en definitiva, més humana. Quant més vivible és una ciutat, més forts són els llaços que es generen entre els veïns i veïnes, entre la ciutadania, i això va des de donar suport al comerç local fins assolir que els nostres fills i filles puguin anar al centre educatiu a peu amb la màxima seguretat’.

Quant a la transformació de la proposta cultural a Reus, Llauradó ha destacat el ‘canvi’ en el tractament. En aquest sentit, ha manifestat: ‘la cultura a Reus ha passat de ser un element només promocional a una cultura que també té una clara vessant educacional, formativa, d’arribada a nous públics. En aquest sentit, la connexió entre Cultura i Educació ha multiplicat la força dels valors d'una i altra’.

El repàs fet per Llauradó també ha abordat altres àmbits d’acció com la transformació digital de l’administració amb una aposta per facilitar el teletreball i l’atenció telemàtica a la ciutadania, la transformació en l’àmbit econòmic amb un impuls a l’economia social i solidària i a la formació professional i, per acabar, l’evolució en l’àmbit de la Salut i l’atenció a les persones que s’ha centrat en posar al centre a les persones: ‘Hem treballat perquè totes les persones puguin tenir les mateixes oportunitats, tinguin més i millors prestacions per tal de poder garantir la justícia i cohesió social, el dret a la participació com a persones iguals, la llibertat de cadascuna d’elles. Sense discriminacions,sense estigmes o sense opressions’, ha indicat la cap de llista dels republicans.

Per acabar, Llauradó ha recordat la trajectòria d’ERC a Reus els darrers 8 amys: ‘el tarannà d’Esquerra també s’ha fet evident en la cerca del diàleg, el consens amb la resta de grups polítics i l’estabilitat que hem donat a la ciutat els darrers 8 anys. Aquest mandat ja ha quedat demostrat que és la millor manera que la ciutat progressi i, recentment, ho hem vist amb molts projectes que gràcies a aquesta feina de picar pedra, de ser perseverants i resilients hem aconseguit impulsar. Projectes que contribuiran, sense cap mena de dubte, a aquesta transformació econòmica, urbanística i social que volem per aquesta ciutat del futur. Ho hem fet aquest mandat i ho farem els següents. Un projecte de futur i renovador amb accions transformadores al nord, sud, est i oest de la ciutat’, ha finalitzat la candidata reusenca.