Notícies

Noemí Llauradó referma la seva aposta pel comerç de proximitat acompanyada de Teresa Jordà, Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural del govern català

Aquest migdia s’ha dut a terme una trobada amb comerços de proximitat i KM 0 de Reus en què s’ha explicat el reforç específic que es donarà a aquest tipus d’establiments a través de la nova regidoria de comerç amb accions promocionals i la creació del Segell de Qualitat del Comerç de Reus i d’Establiments Singulars

Noemí Llauradó referma la seva aposta pel comerç de proximitat acompanyada de Teresa Jordà, Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural del govern català
Noemí Llauradó referma la seva aposta pel comerç de proximitat acompanyada de Teresa Jordà, Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural del govern català

Noemí Llauradó, acompanyada de Teresa Jordà, Consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Catalunya, ha refermat aquest migdia la seva aposta pel comerç de proximitat. En aquest sentit, Llauradó ha destacat la creació d’una regidoria específica de comerç i com aquest nou espai de diàleg i treball amb els negocis es traslladarà als comerços de Km 0. 

‘Amb la nova regidoria de Comerç farem un desplegament de línies estratègiques de treball amb especial atenció al comerç de proximitat i Km. 0. Per exemple, una de les accions serà la promoció del consum al comerç de Reus amb campanyes que posin en valor els beneficis i l'impacte positiu de comprar al comerç de proximitat i la creació del Segell de Qualitat del Comerç de Reus i d’Establiments Singulars’, ha detallat Llauradó.

Durant la trobada amb els establiments, la cap de llista republicana, ha destacat la importància d’aquest teixit comercial compromès amb el territori i l’alimentació més saludable. ‘Ens hem reunit amb comerços que són representants d’aquesta tradició comercial de Reus i, també d’aquest comerç de proximitat, de quilòmetre zero que contribueix també a la lluita contra el canvi climàtic. Apostar pel consum de productes de proximitat afavoreix la lluita per millorar el medi ambient i frenar el canvi climàtic, es dona suport als productors locals i permet que els consumidors tinguin a l’abast més opcions de productes alimentaris de qualitat’, ha destacat Llauradó.

Soterrament de les Torres del Pinar

Durant l’atenció a mitjans posterior a la trobada amb els comerços, els periodistes han preguntat en relació amb el soterrament de les Torres del Pinar. En aquest sentit, la consellera Teresa Jordà ha confirmat que la Generalitat de Catalunya recuperarà el conveni per fer efectiu el soterrament de les Torres del Pinar, una reclamació històrica del veïns de Reus i Castellvell del Camp. ‘Durant l’execució del Pla de l’Energia 2006-2015, el Govern, a través de l’Institut Català de l’Energia, ICAEN, va signar amb Reus un conveni de soterrament de línies elèctriques d’alta tensió que passen per zones urbanes. El conveni va quedar sense executar per diferents motius administratius. Ara, el compromís del Govern català és recuperar l’aportació prevista per la Generalitat que en el cas de Reus ascendeix a 2,5 milions d’euros’.

Noemí Llauradó ha confirmat que, per part de l’Ajuntament de Reus, ja hi ha una partida pressupostària per aquest 2023 per assolir aquest soterrament. ‘L’Ajuntament de Reus té pressupostats 425.000 euros per aquest any 2023 que tenen com a finalitat iniciar els treballs de soterrament de les Torres del Pinar. També els hi puc confirmar que l’Ajuntament de Castellvell té una partida pressupostària destinada a aquest objectiu. Penso que és una molt bona notícia per als dos municipis i que s’aconseguirà, per fi, donar resposta, donar solucions, a una reclamació històrica’.

La resta del pressupost per soterrar les Torres del Pinar l’aportarà l’Ajuntament de Reus i el titular de la línia de 110 KV que és propietat d’Endesa.

El soterrament i el desviament de línies elèctriques en zones densament poblades té com 3 objectius principals: reduir la proximitat de les línies a edificis i equipaments, minimitzar els seus efectes sobre la trama urbana, tot millorant el trànsit de les persones i la circulació de vehicles, i limitar el seu impacte paisatgístic.

L’objectiu del Departament és reprendre els projectes que reuneixen les condicions per dur-se a terme a data d’avui i que afecten els municipis de Reus, Begues i Rubí.