Notícies

Noemí Llauradó presenta les línies d’acció i treball de la futura regidoria específica de comerç de Reus

Llauradó ha destacat la importància del teixit comercial de Reus tant com element de promoció com de cohesió de ciutat. En aquest sentit, ha recordat que el sector del comerç és el primer sector per xifra d’activitats a la ciutat.

Noemí Llauradó presenta les línies d’acció i treball de la futura regidoria específica de comerç de Reus
Noemí Llauradó presenta les línies d’acció i treball de la futura regidoria específica de comerç de Reus

Noemí Llauradó, cap de llista d’Esquerra Republicana a Reus, ha anunciat avui la proposta de la seva candidatura vinculada al comerç acompanyada de Meritxell Barberà, número 7 de la llista d’ERC Reus i expresidenta de la Unió de Botiguers de Reus. En aquest sentit, s’ha compromès a crear una regidoria específica de comerç per reforçar el sector comercial a la ciutat. 

‘Amb la creació d'una regidoria específica de comerç dedicada a les tasques de promoció, coordinació de polítiques, definició de l'estratègia i anàlisi de dades per reforçar el sector comercial busquem que aquest sector que és importantíssim a Reus ho segueixi sent els propers anys. Per nosaltres, el comerç és un sector estratègic que ens defineix com a ciutat i ho fa per diferents raons: per la quantitat de llocs de treball que genera, pel seu impuls promocional de Reus i també perquè funciona com un agent cohesionador de tota la ciutat, del Reus sencer’, ha detallat Llauradó.

Llauradó ha recordat, en primer lloc, que el sector comercial és la primera activitat econòmica de la ciutat i ‘l’hem de cuidar i protegir però sobretot potenciar’ i ha esmentat algunes iniciatives d’èxit de suport al sector comercial com els Bons Reus o el Reus Espais Vius. D’aquesta manera, ha afirmat: ‘El sector amb més activitats és el comerç que continua i ha de continuar sent la nostra senyal d’identitat perquè afavoreix que hi hagi vida als nostres carrers i a qui donarem el suport necessari per professionalitzar-se encara més, sobretot, en el vessant empresarial i perquè pugui treure profit de les noves tecnologies’.

D’altra banda, Llauradó també s’ha referit a la transformació urbana que ja s’ha iniciat aquest mandat i que seguirà avançant els propers anys. Una transformació que afavoreix l’activitat comercial a diferents punts de Reus. ‘La pacificació de determinats espais de la ciutat, com podeu veure, per exemple, amb el Raval de Santa Anna, també són mesures per afavorir l’activitat comercial i per generar noves centralitats, nous espais d’oci familiar. El nostre projecte treballa per afavorir la generació de més comerç de proximitat i més centralitats urbanes: quan parlem del Reus Sencer també ens referim a impulsar la presència comercial, generar nous eixos de negoci a tota la ciutat’.

Per la seva part, Meritxell Barberà ha exposat algunes de les línies estratègiques de treball que afrontarà la nova regidoria de comerç de l’Ajuntament de Reus.
 

1. Elaboració d’un pla municipal estratègic de comerç, juntament amb els actors clau de la ciutat per aconseguir una ciutat més atractiva i dinàmica des del punt de vista comercial.

2. Creació del Consell reusenc per la Competitivitat del Comerç i el Turisme, com a instrument de reactivació del comerç per contribuir a la millora de la competitivitat. 

3. Creació de l’Oficina de suport a la “primera etapa” dels nous negocis. Impulsar mecanismes de suport, d'assessorament tècnic, d'acompanyament personalitat i formació especialment destinat al petit i mitjà empresari amb l'objectiu de potenciar la gestió efectiva del seu negoci.

4. Promoció del consum al comerç de Reus amb campanyes que posin en valor els beneficis i l'impacte positiu de comprar al comerç de proximitat. Creació d'esdeveniments i campanyes enfocats a la promoció del teixit comercial. Disseny d’una estratègia de suport als esdeveniments culturals i esportius , convencions i congressos com a mesures de promoció del sector.

5. Definició de la planificació urbanística i la mobilitat de la ciutat per afavorir el comerç de proximitat com poden ser les zones amb prioritat per als vianants i les pacificacions previstes a diferents punts de la ciutat per crear noves centralitats.

6. Creació del Segell de Qualitat del Comerç de Reus i d’Establiments Singulars.

7.  Fomentar l'ús del català en els sectors comercial i turístic de la ciutat tan en la realització i etiquetatge com en l'ús de la llengua en l'atenció al client.

8. Posada en marxa del programa ‘Persianes Amunt’ i manteniment dels programes, per un costat, ‘Reus Espais Vius’ per recuperar l’activitat comercial en els locals buits i, per l’altra, ‘Bons Reus’ per incentivar les compres al comerç local