Notícies

Noemí Llauradó proposa impulsar ‘la modernització dels recursos del cos policial’ per tenir una seguretat ciutadana del segle XXI

La candidata republicana ha presentat un paquet de mesures per desenvolupar una innovació tecnològica per a la seguretat ciutadana a Reus. Per Llauradó cal potenciar les noves tecnologies en tots els àmbits.

Noemí Llauradó proposa impulsar ‘la modernització dels recursos del cos policial’ per tenir una seguretat ciutadana del segle XXI
Noemí Llauradó proposa impulsar ‘la modernització dels recursos del cos policial’ per tenir una seguretat ciutadana del segle XXI

Noemí Llauradó ha presentat aquesta tarda la segona proposta en matèria de seguretat després de l’anunci del pla de millora lumínica ‘A Reus: zero zones fosques’. En aquesta ocasió, la cap de llista republicana ha presentat un paquet de mesures per afavorir l’ús de les eines tecnològiques més innovadores per millorar la seguretat ciutadana a Reus. Aquesta proposta s’ha presentat uns moments després de la visita que s’ha fet al túnel del Barri Gaudí amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena. Durant la passejada Llauradó i Elena s’han reunit amb veïns del barri Gaudí.

‘Impulsarem un pla director de la Guàrdia Urbana que prevegi l'ús de les noves tecnologies per modernitzar-la i convertir-la en un cos policial del segle XXI. D’aquesta manera, treballarem per incloure nous elements en matèria de seguretat ciutadana com poden ser les càmeres lectores de matrícules que pot ser un aliat molt útil per controlar, obtenir més informació, per exemple, l’accés de vehicles sospitosos a determinats punts de la ciutat, sobretot les zones més perifèriques. Una mesura que ja s’ha implementat a altres municipis catalans amb molt bons resultats’, ha finalitzat.

En aquest sentit, Llauradó destaca que aquesta tecnificació del cos es traslladarà a altres mesures com el desenvolupament d’una aplicació de seguretat de relació amb el ciutadà dins del pla de proximitat, aplicar els recursos tecnològics per la seguretat del trànsit i l’actualització dels sistemes de vídeovigilància. Tot i això, Llauradó també ha explicat que aquesta tecnificació no suposarà reduir les accions de proximitat dels agents de la Guàrdia Urbana amb els veïns.

D’altra banda, Llauradó ha recordat que aquesta millora dels recursos tecnològics per als agents del cos anirà acompanyada de l’increment previst d’agents de la Guàrdia Urbana per als propers anys a Reus. L’any 2019 vam iniciar el mandat amb un total de 151 agents de la Guàrdia Urbana. Al llarg d’aquest mandat, ja s’ha incrementat amb 13 noves places. ‘El nostre compromís és que l’any 2026, la xifra d’agents de la Guàrdia Urbana s’elevi fins a les 182 places! Això significarà una ràtio d’1,7 agents per cada 1.000 habitants i haver incrementat la xifra de policies locals en més de 30 agents respecte l’inici de l’actual mandat’. I, conclou que, «des del Govern hem d'apuntalar un model de policia amb més efectius i més mitjans. Una policia de proximitat, més preparada i tecnificada».