Notícies

Noemí Llauradó proposa crear un nou centre empresarial a l’edifici del Vapor Vell

Llauradó ha afirmat que el Vapor Vell ha d’esdevenir el centre neuràlgic de la formació professional, l’ocupació i l’atenció a les empreses de Reus.

Noemí Llauradó proposa crear un nou centre empresarial a l’edifici del Vapor Vell
Noemí Llauradó proposa crear un nou centre empresarial a l’edifici del Vapor Vell

‘L’escola dels oficis, que vam explicar fa unes setmanes, va ser el primer pas d’un projecte més ambiciós per recuperar aquest espai. El centre empresarial del Vapor Vell serà el punt neuràlgic de la formació professional, l’ocupació i l’atenció a les empreses de Reus’.

Noemí Llauradó, cap de llista d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals de Reus, ha proposat, acompanyada del número 4 de la llista, Carles Prats, que l’històric edifici del Vapor Vell, vagi un pas més enllà, i sigui la seu del nou centre empresarial de Reus.

En aquest sentit, aquest centre empresarial concentrarà, en un únic espai, l’escola dels oficis, que ja es va anunciar fa unes setmanes, la futura Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Reus. 

En aquest sentit, Noemí Llauradó ha explicat: ‘Un dels principals reptes que afrontem per al futur de la ciutat és generar ocupació de qualitat i oportunitats de negoci a Reus. Hem de treballar, per una banda, per mantenir l’esforç inversor des de l’Ajuntament en l’àmbit industrial, comercial i tecnològic i, per l’altra, disposar de  polítiques favorables per als inversors i les empreses, incloent-hi processos de permisos i llicències simplificats i normatives clares i coherents’. 

Per aquesta raó, Llauradó ha detallat el projecte de transformació del Vapor Vell, en una segona fase. ‘L’escola dels oficis, que vam explicar fa unes setmanes, va ser el primer pas, que correspon a la primera fase d’un projecte més ambiciós per recuperar aquest espai. El centre empresarial del Vapor Vell serà el punt neuràlgic de la formació professional, l’ocupació i l’atenció a les empreses de Reus. D’aquesta manera, reunirem en un mateix punt: l’escola dels oficis, l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Reus’.

L’Àrea de Desenvolupament Econòmic serà l’espai on es concentrarà tècnicament part de les regidories com la d’Empresa, Ocupació i Comerç, per treballar-hi de manera coordinada i transversal.
 

Els àmbits d’influència d’aquesta nova àrea de Desenvolupament Econòmic seran:

 • Comerç: on Esquerra aposta per crear una regidoria específica, que impulsi projectes com el Reus Espais Vius, Reus Amunt Persianes, etc…

 • Consum

 • Activitats: on es crearà un aplicatiu específic per garantir la traçabilitat dels expedients

 • Indústria i polígons industrials: on es desenvoluparan els Plans Directors de Manteniment i es farà el treball de captació d’empreses

 • Emprenedoria i economia social: espai que reforçarà les àrees d’emprenedoria, amb un punt PAE (Punt d’Atenció a l’Emprenedor)  i de reempresa

 • Atenció a les empreses

 • Innovació i universitats

Segons ha detallat Carles Prats, número 4 a la llista dels republicans, ‘Un dels puntals d’aquest nou equipament serà la creació d’una Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE) que es convertirà en l'espai de referència per a totes aquelles persones emprenedores, professionals i empresàries que necessiten fer consultes, rebre assessorament i fer tràmits relacionats amb la seva actual o futura empresa’.

En el projecte de la segona fase, també es treballarà per ampliar els espais formatius, en especial els de l’Escola d’Oficis amb noves aules i també es generaran uns espais destinats als gremis d’oficis de la ciutat per ‘crear sinergies’ entre ambdòs sectors: formatiu i ocupacional.

Amb aquesta proposta d’Esquerra Republicana es dona resposta a algunes de les principals peticions del teixit productiu reusenc:

 • Oferir un servei d’atenció integral a l’empresa, així com una reorganització interna que estructuri i unifiqui els diferents serveis, amb una mirada estratègica i global.

 • Establir un únic espai d’atenció, cèntric i accessible, amb personal qualificat en l’atenció a les empreses i persones emprenedores, i estret vincle amb el personal tècnic especialista.

 • Fer possible una evolució en el model de relació entre les persones emprenedores i les persones titulars de les activitats econòmiques amb l’Ajuntament

 • Major visibilitat dels serveis a l’empresa, l’emprenedoria i formatius que s’ofereixen des de l’Ajuntament

 • Generar sinergies entre els sectors productius i els formatius i donar resposta a les necessitats de determinats perfils professionals