Notícies

Noemí Llauradó presenta 75 ‘propostes valentes’ per al futur de Reus

Llauradó ha destacat l’obertura del partit a tota la ciutadania a l’hora de configurar les propostes electorals d’Esquerra Republicana a Reus. Les propostes es divideixen en 4 eixos: Reus amb futur, Reus feminista i jove, Reus verd i Reus proper.

Noemí Llauradó presenta 75 ‘propostes valentes’ per al futur de Reus
Noemí Llauradó presenta 75 ‘propostes valentes’ per al futur de Reus

Noemí Llauradó, cap de llista d’Esquerra Republicana per Catalunya a Reus, ha presentat aquest matí el programa electoral d’ERC en un acte que ha tingut lloc al Casal dels republicans a Reus. Llauradó ha explicat, acompanya d’integrants de la llista electoral, els principals eixos de la proposta republicana per a la capital del Baix Camp.

Per Llauradó: ‘El programa electoral que us presentem avui recull el compromís d’Esquerra amb la gent de Reus. Recull 75 propostes valentes per construir la ciutat del futur, per transformar Reus. Unes accions valentes que concentren tant la culminació de la feina feta els darrers 4 anys com noves propostes per afrontar els reptes de futur que tindrà la ciutat’.

En aquest sentit, la candidata republicana ha destacat l’obertura de la formació republicana a l’hora de configurar aquestes ‘propostes valentes’ per a la ciutat. ‘En aquest punt, m’agradaria destacar que aquestes propostes valentes sorgeixen del treball de més de 150 persones de la ciutat. Unes persones que han respost a la crida que hem fet des d’Esquerra Republicana que s’ha obert a aquesta ciutadania, amb diferents sensibilitats i mirades de la realitat de Reus, perquè un dels principals objectius del nostre projecte és sumar i escoltar, de manera activa, la veu de la gent de Reus. En total, hem dut a terme un total de 7 taules de treball específiques dividides en 4 eixos temàtics: Reus proper, Reus feminista, Reus futur i Reus verd’.

Llauradó ha recordat els 4 eixos en què es divideix la proposta d’Esquerra per a la ciutat i com ho fa. ‘Hem construït una proposta de ciutat amb una mirada valenta per afrontar els reptes i canvis que ens presenta el futur. Els propers 4 anys volem construir un Reus amb futur que estigui connectat i tingui projecció, que generi riquesa, prosperitat i que impulsi l’economia local. Volem fer un Reus feminista i jove, igualitari, amb els mateixos drets i oportunitats per a tothom, just i cohesionat. La diferència és una riquesa, però quan parlem de drets, tots i totes hem de ser iguals. Volem un Reus verd més sostenible i pioner. Una ciutat amb espais d’oci i esport a l’aire lliure, nets i segurs. Volem impulsar un Reus proper, una ciutat que escolta la seva gent. Una ciutat que està al servei de les

persones. Perquè el nostre és un projecte que vol fer un Reus per a tothom, un projecte que treballa per al Reus sencer’, ha indicat la cap de llista dels republicans.

En aquest punt, Llauradó ha recordat alguns dels reptes que té Reus com a ciutat al llarg dels propers anys i que ja va enumerar durant la conferència de ciutat que va pronunciar al Teatre Bartrina. ‘L’envelliment de la població, la millora dels serveis públics, la competitivitat econòmica de la ciutat, la lluita contra el canvi climàtic o l’accés a l’habitatge, entre altres, són reptes als quals cal donar una resposta clara, una solució i amb aquesta proposta programàtica avancem en aquesta direcció’.

En el programa electoral, que es pot consultar a la pàgina web www.noemillaurado.cat, hi ha el recull de propostes concretes tant de les realitats en vies de transformació gràcies a la feina dels darrers 4 anys com, per exemple, el desenvolupament del projecte del Carrilet o la nova mirada del Barri del Carme, iniciatives destacades que transformaran la ciutat els propers anys però també algunes de les propostes electorals que ja s’han presentat com el pla ‘Reus: zero zones fosques’ o les inversions en compra de sòl industrial, entre d’altres.