Notícies

Noemí Llauradó: ‘La nova biblioteca d’Horts de Miró serà el nou referent cultural de la zona est de Reus’

Per Llauradó, ‘el mapa de les biblioteques públiques de Reus s’està desenvolupant per donar cobertura a tota la ciutat, de la mateixa manera que es fa amb els centres cívics’.

Noemí Llauradó: ‘La nova biblioteca d’Horts de Miró serà el nou referent cultural de la zona est de Reus’
Noemí Llauradó: ‘La nova biblioteca d’Horts de Miró serà el nou referent cultural de la zona est de Reus’

Noemí Llauradó, cap de llista d’Esquerra Republicana per Catalunya a Reus, ha presentat aquest matí la proposta de construcció d’una nova biblioteca a la zona est de la ciutat. En aquest sentit, el nou equipament cultural s’ubicaria a tocar del Centre Cívic Llevant a la zona d’Horts de Miró.

Llauradó ha explicat: ‘El nostre projecte de ciutat treballa perquè Reus disposi de diferents centralitats distribuïdes per tota la ciutat. Aquestes noves centralitats compten amb equipaments de referència que faciliten la generació de vida social al seu voltant i estan a prop de casa. En aquest cas, una nova biblioteca a Horts de Miró representarà disposar d’un nou referent de dinamització sociocultural per la zona est deReus. D’aquesta manera disposarem,a més,de la biblioteca Pere Anguera al sud, i la Xavier Amorós al centre oest de la ciutat. El mapa de biblioteques públiques s’està desenvolupant per donar cobertura a tota la ciutat, de la mateixa manera que estem fent amb els centres cívics. És un projecte que suma i està alineat per fer la ciutat dels 15 minuts’.

A més, en aquest cas concret, la construcció de la biblioteca que s’ubicarà a tocar del centre cívic Llevant i Mas Pintat implicarà la creació d’un eix cívic que relligarà aquests equipaments municipals amb el parc dels Canonges i connectarà amb la plaça de l’abat Oliva. En paraules de la l’alcaldable republicana: ‘L’objectiu és generar entorns segurs al voltant dels equipaments públics. Llocs en què les famílies del barri puguin gaudir de l’espai públic amb tota la tranquil·litat del món, amb més zones verdes i carrers més ben il·luminats, més segurs. En resum, fer una una ciutat més propera, més amable, més vivible. Els equipaments públics i municipals formen part de la trama urbana que

genera més moviment de persones i fa que aquests entorns siguin més segurs també perquè hi ha més xarxa social’, ha manifestat Llauradó.

Més enllà de l’equipament físic, Llauradó ha posat èmfasi en la necessitat d’impulsar, encara més, la dinamització de les activitats que es duen a terme a les biblioteques municipals. D’aquesta manera ha indicat: ‘Treballarem a fons per dinamitzar, encara més, les biblioteques municipals, tant aquesta nova, un cop estigui construïda, com la Pere Anguera i la Xavier Amorós perquè siguin un nucli d’atracció de gent i espais per al foment cultural. El nostre objectiu és ampliar les activitats que es fan a tots els centres culturals , i en aquest cas concret, les biblioteques com a elements dinamitzadors del seu entorn més proper’.