Notícies

Noemí Llauradó proposa una transformació urbanística a la zona de Mare Molas per guanyar més espai per a la gent i generar més activitat comercial a la zona

La proposta de la candidata republicana planteja ‘recuperar espai per al ciutadà’ ja que en carrers com el Mare Molas el 80% de l’espai públic està ocupat pels vehicles. Una transformació per fer uns carrers ‘més segurs, més verds i més ben il·luminats’.

Noemí Llauradó proposa una transformació urbanística a la zona de Mare Molas per guanyar més espai per a la gent i generar més activitat comercial a la zona
Noemí Llauradó proposa una transformació urbanística a la zona de Mare Molas per guanyar més espai per a la gent i generar més activitat comercial a la zona

Noemí Llauradó, cap de llista d’Esquerra Republicana a Reus, planteja transformar la ciutat per recuperar l’espai públic per al ciutadà. En aquest sentit, ha posat com a exemple una de les actuacions que es volen dur a terme al carrer Mare Molas.  ‘En aquest carrer, com podem comprovar, el 80% de l’espai públic està dedicat als cotxes. Des d’ERC pensem que és el moment de recuperar els espais públics per a la ciutadania per afavorir la vida al carrer i l’activitat comercial. Considerem que aquest és un cas paradigmàtic dels canvis urbanístics que necessita Reus per fer una ciutat més vivible’, ha manifestat la candidata republicana.

La zona de Mare Molas, encerclada pel passeig Prim i l’Avinguda dels Països Catalans, és una zona amb un important arrelament a la ciutat i compta amb una gran presència de locals comercials i una elevada densitat de població. ‘Per aquesta raó apostem per transformar els carrers, com el cas del carrer Mare Molas, fent les voreres més àmplies per generar més espais d’oci per a les famílies però sense perdre capacitat d’aparcament. Una iniciativa per facilitar l’activitat comercial i la vida al carrer d’una de les àrees amb més dinamisme social i econòmic de la ciutat’, ha indicat Llauradó.

En aquest sentit, l’objectiu d’aquesta transformació  és crear nous eixos comercials que connectin de manera transversal el passeig Prim amb l’avinguda dels Països Catalans. ‘Està demostrat que fer una ciutat amb més espai d’oci per a la ciutadania, amb vies més passejables, amb voreres més amples, carrers més ben il·luminats i amb més zones verdes té un impacte positiu en el comerç de proximitat’, ha explicat Llauradó. 

‘El comerç és la primera activitat econòmica de Reus i és necessari impulsar aquestes accions de transformació urbanística perquè tenen un impacte directe en aquest sector. Generar noves centralitats, crear nous eixos comercials més ben connectats i pacificar els carrers és clau per afavorir l’activitat comercial i la presència de més serveis a diferents punts de la ciutat’, ha explicat la cap de llista republicana.

D’aquesta manera, Llauradó ha posat èmfasi en el model de ciutat republicà per fer una ciutat per a les persones, més ben connectada, dinàmica, sostenible i propera. ‘Les ciutats del segle XXI han de ser espais que afavoreixin la salut, que facilitin l’activitat física, que convidin a caminar. El nostre model urbanístic es basa en tres grans línies d’actuació: treballar per desenvolupar la ciutat dels 15 minuts perquè els principals serveis estiguin a prop del domicili de la gent de Reus, que la ciutadania recuperi l’espai públic per fer una ciutat més humana i multiplicar les zones verdes i espais segurs a la ciutat. I és que el nostre projecte treballa per fer una ciutat per a les persones, més vivible per al Reus sencer’. 
 

La transformació del carrer Mare Molas en 4 punts:

 1. Carrers amb més espai per a la gent
  Volem que els nous carrers que es facin a Reus facilitin la circulació de vianants i comptin amb més arbrat i enjardinament.

 2. Més activitat comercial
  Una ciutat més passejable, més vivible, és una ciutat amb més activitat comercial i més oportunitats laborals i de negoci per a tothom.

 3. Carrers més segurs i més ben il·luminats
  Els carrers amb més activitat comercial són carrers amb més vida, més ben il·luminats i, per tant, més segurs per a tothom.

 4. Un nou carrer que reordena les places d’aparcament
  La proposta de millora que plantegem permet renovar les voreres, guanyar espai per a les famílies i, a la vegada, reordena les places d’aparcament.