Notícies

Noemí Llauradó proposa destinar 3 milions d’euros a la compra de sòl industrial i millora dels polígons per atraure inversions empresarials a Reus

La candidata republicana presenta un paquet de mesures per incentivar la presència industrial al municipi. Entre aquestes destaquen: la compra de sòl industrial i la modificació del planejament urbà per adequar l’activitat industrial a l’entorn més adient.

Noemí Llauradó proposa destinar 3 milions d’euros a la compra de sòl industrial i millora dels polígons per atraure inversions empresarials a Reus
Noemí Llauradó proposa destinar 3 milions d’euros a la compra de sòl industrial i millora dels polígons per atraure inversions empresarials a Reus

Noemí Llauradó, cap de llista d’Esquerra Republicana a Reus, ha presentat aquest dimarts un paquet de mesures per millorar la competitivitat del sector industrial a Reus. Els objectius d’aquesta proposta és reactivar el sector industrial, retenir el que ja està establert i atreure noves empreses. En aquest sentit, la proposta més destacada ha estat l’anunci per destinar 2,4 milions d’euros al llarg del proper mandat a compra de sòl industrial. ‘Quan parlem amb el sector empresarial ens traslladen una realitat molt clara: hi ha manca de sòl industrial a Reus. Per aquesta raó, proposem un paquet de mesures per atraure més empreses al municipi i mantenir aquelles que ja estan a Reus i volen ampliar la seva activitat a la ciutat. En aquest sentit, voldria destacar la compra de sòl industrial després d’anys en què no s’ha actuat en aquest àmbit. El nostre objectiu és aconseguir més sòl industrial per atraure inversions i el manteniment i l’arribada de noves empreses al municipi’.

 

Aquesta proposta se suma a les modificacions en el planejament urbanístic per disposar de més sòl industrial a la ciutat. ‘Treballarem per fer modificacions puntuals del planejament urbanístic per estudiar els possibles punts d’ampliació de sòl industrial per donar resposta a la necessitat de terrenys adequats amb els serveis necessaris per a les activitats industrials. Això permetria resituar activitats que estan en sòl rústic o urbà i que no estan en les millors condicions per desenvolupar la seva activitat’ . En aquest sentit, aquesta modificació també facilitaria dur a terme permutes per traslladar l’activitat industrial a les zones amb més serveis destinats a aquesta finalitat.

Llauradó ha recordat que durant aquest mandat s’ha treballat un estudi dels Polígons d'Activitat Econòmica (PAE) per detectar les necessitats existents als polígons i dinamitzar-los i millorar-los. Per Llauradó: ‘Tot plegat implica una transformació dels polígons industrials del futur. Uns polígons que han d’estar millor connectats i ser més sostenibles, facilitar l’accés amb transport públic, també han d’estar més ben senyalitzats i més ben integrats en el paisatge urbà. En aquest sentit, l’alcaldable republicana ha anunciat que destinarà 150.000 euros a l’any, és a dir 600.000 euros del proper mandat, per avançar en aquestes accions que aniran vinculades al Pla Director de Polígons.

Aquestes propostes es volen impulsar en paral·lel a les ja anunciades pel Pacte Nacional d’Indústria de Catalunya a Reus i que també plantegen més disponibilitat de sòl industrial, així com el foment de l’economia circular i facilitar la mobilitat sostenible als Polígons d’Activitat Econòmica de la ciutat. 

Amb aquest ambiciós paquet de mesures també és vol avançar en una ‘repatrimonialització’ de l’Ajuntament de Reus. Una iniciativa inversora que busca, principalment, poder influir sobre el mercat i disposar de marge de maniobra per negociar l’arribada de grans empreses a la ciutat.

Per la candidata republicana, aquesta aposta estratègica pel desenvolupament industrial de la ciutat és una ‘palanca’ per: ‘generar un nombre elevat de llocs de treball, que són estables, qualificats i ben retribuïts. Per tant, aquestes accions també tenen un impacte positiu en la salut econòmica de Reus i això es tradueix en un major benestar i un municipi més cohesionat’, ha finalitzat la cap de llista d’ERC a Reus.