Notícies

Noemí Llauradó presenta a Meritxell Barberà com a núm.7 de la seva candidatura per a l'alcaldia de Reus

La cap de llista republicana ha destacat el coneixement i l’experiència professional de Barberà en el sector del comerç local, a la vegada, que ha reconegut la feina feta al capdavant de la Unió de Botiguers de Reus.

Noemí Llauradó i Meritxell Barberà
Noemí Llauradó i Meritxell Barberà

Noemí Llauradó, la cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha presentat, aquest matí, a Meritxell Barberà com a número 7 de la llista dels republicans per a les eleccions municipals del proper maig. Llauradó, acompanyada per Meritxell Barberà, ha destacat la trajectòria professional molt vinculada al comerç de Reus i el seu coneixement del sector i de la ciutat. ‘La Meritxell Barberà és una persona compromesa amb Reus però, en especial, compromesa amb el comerç local i de proximitat. Ho fa al capdavant d’una botiga centenària de la nostra ciutat que, en el fons és un símbol d’aquest comerç reusenc que és i es projecta com la capital comercial de la Catalunya sud’.

En aquest sentit, Llauradó ha afegit: ‘el comerç és un sector estratègic que, a més, ens defineix com a ciutat. És la primera activitat econòmica de la ciutat i l’hem de cuidar i protegir però sobretot potenciar. Durant aquest mandat ja hem dut a terme campanyes específiques per potenciar el comerç i els serveis com el Reus Espais Vius o els Bons Reus però cal anar més enllà. La transformació urbana, la pacificació de determinats carrers també són mesures per afavorir l’activitat comercial per generar noves centralitats, nous espais d’oci familiar. De fet, millorar les condicions urbanístiques per passejar, caminar i afavorir la mobilitat sostenible pot incrementar les vendes del comerç minorista fins un 30%.’.

Per la seva part, Meritxell Barberà s’ha mostrat il·lusionada per sumar-se a l’equip liderat per Noemí Llauradó. ‘Per mi ha estat un pas senzill sumar-me al projecte republicà de la Noemí ja que sempre ha mostrat aquesta sensibilitat especial cap al comerç local, tant en l’acció de govern que ha impulsat com en el seu dia a dia. A més, penso que Reus necessita un nou lideratge en femení, d’una persona valenta, decidida que sigui líder i ja ho hagi demostrat com ha fet al llarg d’aquests anys’.

Barberà ha detallat algunes de les iniciatives que s’han dut a terme per impulsar el comerç de proximitat i ha indicat que comparteix la visió de la ciutat que té la candidata republicana. ‘Projectes com el Reus Espais Vius, els Bons Reus o l’actual campanya ‘Què li convé’ per apropar els serveis de l’administració local al teixit comercial de la ciutat, entre d’altres, són iniciatives positives i molt ben rebudes per al comerç local. A més, penso que aquesta transformació que vol impulsar la Noemí, tal com va explicar a la conferència de ciutat, per fer una ciutat més verda, més caminable i més vivible serà molt positiu tant per als negocis locals com per al conjunt de la ciutadania’.

El perfil de Meritxell Barberà

Meritxell Barberà Maré, diplomada en Ciències Empresarials per la Universitat de Vic i en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, regenta la centenària botiga de joguines de Reus Tomàs Barberà i també és Presidenta de la Unió de Botiguers de Reus. Durant el seu mandat al capdavant de la Unió de Botiguers ha establert acords amb diferents entitats com la Cambra de comerç, el Centre de Lectura, els Barcelona Dragons o el Reus Deportiu entre d’altres. També ha impulsat la col·laboració en accions solidàries i socials com Cap nen sense joguina de la Creu Roja, Cap nen sense llapis amb l’associació La veu entre cultures o el concert benèfic per la Fundació Mossèn Frederic Bara, entre d’altres. Entre les accions més destacades per impulsar el comerç local que s’ha dut a terme durant el seu mandat hi ha creació de la targeta Gaudim Reus, una targeta de fidelització comuna per a tots els comerços locals i el conveni amb el Consorci per la Normalització Lingüística per tal que el català sigui la principal llengua d'ús en el comerç de proximitat. També s’han impulsat diverses campanyes destinades a aportar un valor afegit a l’hora de comprar al comerç local com ara, la última i més recent, el sorteig d’un viatge a Reus, Paris i Londres.