Notícies

Noemí Llauradó presenta a Joan Anton Verge com a núm.8 de la seva candidatura per a l’alcaldia de Reus

Noemí Llauradó presenta a Joan Anton Verge com a núm.8 de la seva candidatura per a l’alcaldia de Reus

Noemí Llauradó presenta a Joan Anton Verge com a núm.8 de la seva candidatura per a l’alcaldia de Reus
Noemí Llauradó presenta a Joan Anton Verge com a núm.8 de la seva candidatura per a l’alcaldia de Reus

Noemí Llauradó, cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha presentat, aquest matí, a Joan Anton Verge com a número 8 de la llista dels republicans per a les eleccions municipals del proper maig.

Llauradó, acompanyada per Joan Anton Verge, ha destacat la trajectòria professional i experiència de Verge en els àmbits de l’esport i també en la relació amb les entitats veïnals. ‘El Joan Anton és una persona que coneix profundament el sector esportiu de la ciutat i, a més, és un apassionat de l’esport. Reus disposa d’entitats i clubs esportius de primer nivell que proporcionen des de fa temps a la ciutadania actius importantíssims per a la millora de la qualitat de vida. L’aposta per l’esport ha de ser decidida, i, per això, incorporem el seu perfil als primers llocs de la llista’.

Llauradó ha afegit que en el proper mandat cal seguir aprofundint en el desenvolupament de la pràctica esportiva amb la construcció de nous equipaments i la remodelació d’alguns dels ja existents que han quedat envellits pel seu ús com els polilleugers i ha indicat: ‘Cal fomentar l’activitat física entre la població des de la infantesa fins a la vellesa. Concebem l’esport com un actiu per fer una ciutat més saludable. El nostre principal objectiu en aquest àmbit és impulsar una política esportiva de proximitat i consolidar un sistema esportiu de qualitat amb l’esport com a eina per a l’educació, la salut, la formació, la transmissió de valors, amb un accés universal a la pràctica esportiva’.

Més enllà de la pràctica esportiva, la candidata republicana ha posat èmfasi en la importància de l’esport com a eina per a la cohesió social. ‘L’esport, cada dia més, és un instrument d’equilibri, per a la nostra societat, de relació i convivència. Un mitjà de socialització i de treball dels valors personals, un medi per a la incorporació a diferents àmbits socials de persones amb diversitat funcional, un mitjà per treballar l’autoestima, les habilitats de relació, la consolidació d’hàbits saludables. Una eina amb moltes virtuts però una de les principals és la seva capacitat cohesionadora’.

Per la seva part, Joan Anton Verge, ha reforçat aquesta idea i ha destacat el paper dels clubs esportius de la ciutat i la tasca que fan per tenir una ciutat més cohesionada. En aquest sentit, ha manifestat: ‘M’agrada molt la visió de la Noemí quan parla del Reus sencer, d’un govern que pensi en totes les persones, un govern que construeixi un Reus per a tothom i que vol fer una societat més justa també des de la vessant esportiva. En aquest sentit, penso que és important comptar amb les associacions i entitats esportives que hi ha al municipi perquè ens poden ajudar molt a construir una ciutat més cohesionada. I ho destaco també per la meva experiència en aquest àmbit’.

Verge ha destacat la figura de la candidata a l’alcaldia per Esquerra Republicana de Catalunya: ‘Retorno a la primera línia de la política municipal per la Noemí. I ho faig perquè crec en el projecte que encapçala. Hi crec per moltes coses però, en especial, per la seva capacitat de lideratge que ja ha demostrat al capdavant de la Diputació i des de la vicealcaldia de Reus. Un lideratge valent, adaptat als nous temps i amb una mirada llarga, de futur’.

El perfil de Joan Anton Verge

Joan Antoni Verge Guarch, diplomat en magisteri, va exercir com a mestre a l'escola ARCE des del 1973 al 2016. Va militar al PSC des del 1990 fins al 2014 quan es va donar de baixa. Des de l’any 2021 milita a Esquerra Republicana de Catalunya. Verge va ser regidor de l'esport a Reus durant els mandats 1999-2003 i 2007-2011 i de Relacions Cíviques del 2003 al 2007. Sempre ha estat amant de tot tipus d'esport però amb una especial estima per a l'handbol, del qual he sigut delegat a Tarragona i vicepresident de la de la Federació Catalana d’Handbol des del 1987 fins al 1995.